T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ALTINORDU - Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK EĞİTİMİ

 

 

OKULUMUZUN PROGRAM TANITIMI

 

Projenin Amacı: Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi kapsamında faaliyet yürütmektedir. Projenin temel amacı,  özel olarak seçilmiş bir akademik kadroyla ve tam donanımlı bir okulla destekleyerek sosyal becerileri gelişmiş, akademik başarıları yüksek, kendini gerçekleştirmiş, vatanına aşkla hizmet edecek hafızlar yetiştirmektir.

Eğitim Öğretim Süreci: Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesinde, öğrencilerin eğitim-öğretime aktif bir şekilde devam etmeleri sağlanır. Öğrenciler 5. sınıfta  sabah hafızlık eğitimi,  öğleden sonra okul dersleri alır. 6. sınıfta öğrenciler kayıt dodurma haklarını kullanırlar ve okulumuzda hafızlık ezber eğitimi alırlar. Böylece öğrencilerin 7. sınıfa başlamadan hafızlığını tamamlaması hedeflenir. 7. ve 8. sınıflarda ise yapılan ezberlerin pekiştirilmesine devam edilir ancak bu yıllardada program, akademik başarı yoğunlukludur. Alanında bölgenin en iyi öğretmenleriyle akademik açıdan öğrenciler desteklenir. Öğrencilerin eksikleri tamamlanarak LGS sınavına en güzel şekilde hazırlanır.

Öğrenci Kabul Süreci: Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi, bir Proje okuludur. Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği'ne göre seçerek öğrenci alır. Bunun için 25 Mayıs'ta  4. sınıf müfredatından 75 soruluk bir akademik sınavla 50 kız, 50 erkek öğrenci belirlenir. Bu öğrenciler temmuz ve ağustos ayında 8 haftalık Temel Hafızlık Hazırlık Eğitimine alınır. Temel Hafızlık Eğitimi sonrası  mülakatla 20 kız, 20 erkek öğrencinin kesin kaydı yapılır.

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesinin Aşamaları:

Öğrenci Seçimi Aşaması: Seviye tespit sınavı ve ön hazırlık dönemi sonrası yapılacak mülakat ile tamamlanır.

Hafızlık Ön Hazırlık Eğitimi Aşamaları: Yaz dönemini kapsar. Temmuz ve Ağustos aylarında öğrenciler 6-8 hafta temel hafızlık eğitimine hazırlık kursu alır.

Hafızlığa Hazırlık Aşaması: 5. sınıf birinci dönemini kapsar. Öğrenciler bilişsel ve duyuşsal açıdan hafızlığa hazırlanır.

Hafızlık Yapma Aşaması: 5. sınıf ikinci dönemi ile 6. sınıfı kapsar. 6. sınıfta öğrenime ara veren öğrenciler hafızlıklarını tamamlar ve yapılan sınav sonucuna göre bir üst sınıfa geçerler.

Hafızlık Pekiştirme Aşaması: 7. sınıf düzeyini kapsar. Her gün ilk üç ders hafızlık pekiştirme eğitimi verilir. Diğer derslerde yoğun bir şekilde akademik başarıyı arttırmaya yönelik eğitim verilir.

Ortaöğretime Hazırlık Aşaması: 7. sınıfta ilk hazırlıkları başlar. 8. sınıfta yüksek bir motivasyonla ve profesyonel bir destekle LGS sınavına hazırlanır.                    

                  

   GİRİŞ SINAVI

Yazılı Sınav Son Başvuru Tarihi: 19 Mayıs 2024

Yazılı Sınav Tarihi: 25 Mayıs 2024 Cumartesi Saat:10.00

Yazılı Sınava Katılım Şartı: İlkokul 4.sınıf öğrencisi olmak

Yazılı sınav Kapsamı: Yazılı sınav test usulü yapılacak olup adaylara ilkokul 4. sınıf müfredatından Türkçe 15, Matematik 15, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, Fen Bilimleri 15, Sosyal Bilgiler 10, ingilizce 10 soru olmak üzere toplam 75 soru sorulacaktır.

Yazılı Sınavda Başarılı Olma Şartı: Hafızlık başvurusunda bulunan öğrencileri arasında ilk 50 erkek veya 50 kız öğrenci arasına girmek.

Yaz Okulu: 01 Temmuz 2024- 09 Ağustos 2024

Mülakat Sınavı: 01-09  Ağustos 2024

Mülakat Sınavının Değerlendirilmesi: Yaz okulunda nesnel ölçütlere göre oluşturulan sınavlardan alınan yaz okulu puanı ile  20 Kız ve 20 Erkek öğrenci belirlenecektir.

Program Katılım Şartları: Yazılı ve sözlü mülakatı başarılı bir şekilde geçecek 20 kız ve 20 erkek öğrenci, projenin uygulandığı proje okulu olan Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesine kayıt hakkı kazanmaktadır.

Daha ayrıntılı bilgi için: http://hafiz.meb.gov.tr/

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 11:13 - Görüntülenme: 140
  Beğen | 0  kişi beğendi