· 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı öğrenim görmek için Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesini kazanmış ve kayıt yaptırmış bulunmaktasınız. Gösterdiğiniz bu başarıdan dolayı siz öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyoruz.
· Pansiyonumuz kız ve erkek öğrencilerimize hizmet vermektedir. Kız Pansiyonumuz okul bahçesinin içinde. Erkek Pansiyonumuz ise okul yerleşkesine 1 km uzaklıkta bulunmaktadır.
· 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 09 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacaktır.
· Okulumuzu kazanan ve barınma ihtiyacı olan öğrenciler için pansiyon başvuruları 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü başlayacaktır. Pansiyon başvurusu için gerekli belgeleridilekçeekindeen geç 23Ağustos 2024 haftası Cuma günü saat:17:00’a kadar okulumuzateslim etmeniz gerekmektedir.
· Belgelerinde eksiklik olan ve belirtilen tarihten sonra yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır
· Okula kayıt için gelen öğrencinin yanında yasal velisinin bulunması zorunludur.
· Öğrencinin kendisinin de kayıt için gelmesi gerekmektedir. Veli ve öğrenci kayıt esnasında belgelere imza atacaktır.
· Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez. Burslu olan öğrenci parasız yatılı olarak pansiyonda kalmak istiyorsa bursundan feragat etmeli veya paralı yatılılığa müracaat etmelidir.
· Pansiyona paralı veya parasız yatılı olarak yerleştirme işlemleri okulumuz kayıt kabul komisyonu tarafından; okul kontenjanı, puan üstünlüğü ve Ek-1 beyannameleri esas alınarak 26 Ağustos’ta yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecek ve web sayfamızda ilan edilecektir.
· NOT: Okulumuz pansiyonuna öğrenci yerleştirmeleri 10/07/2008 tarih ve 26932 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinin 14. Maddesi çerçevesinde yapılmaktadır
· Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 21. Maddesi: Paralı Yatılı Öğrencilerden her yıl Bütçe kanunu ile tespit edilen ücret alınır. 2024 için yıllık ücret 27.900 TL dir.
· Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 22. Maddesi mali hükümlerine ilişkin 3.bölüm aynen şöyledir: “Paralı yatılı öğrencilerden ücretler, ilk taksit öğrencinin pansiyona kayıt olduğu gün, 2., 3. ve 4. taksitler ise KASIM – ŞUBAT ve NİSAN ayı son iş gününe kadar olmak üzere 4 taksitte alınır.
· Taksitini zamanında ödemeyen öğrencinin paralı yatılı öğrencilikle ilişiği kesilir.”
· 2024-2025 Öğretim Yılı Paralı yatılı öğrencilerin ilk iki taksiti toplamı 6975 TL+ 6975 TL = 13.950 TL (ON ÜÇ BİN DOKUZ YÜZ ELLİ) dir. Son iki taksit 2025 mali yılı bütçe kanununa göre tespit edilecek miktar üzerinden alınacaktır.
PARALI YATILI ÖĞRENCİLERİN PANSİYON TAKSİTLERİNİ ÖDEME PLANI:
1. TAKSİT : İlk kayıtta EYLÜL 2024: 6975 TL
2. TAKSİT : KASIM son iş günü 2024: 6975 TL
3. TAKSİT : ŞUBAT son iş günü 2025: 2024 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin dörtte biri 4.TAKSİT: NİSAN son iş günü 2025: 2024 Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücretin dörtte biri NOT: Bu tarihlerde taksitini ödemeyen paralı yatılı öğrencinin pansiyonla ilişiği kesilir.
· Paralı yatılı kalmak için başvuran velilerin birinci taksitlerini kayıt yapılan gün peşin olarak ödemeleri gerekmektedir. 2024 yılı için birinci taksit 6975,00 TL’dir. Diğer taksitler Kasım-Şubat-Nisan aylarında ödenecektir ve bu miktarlar her yıl bütçe ile beraber değişebilecektir.
· Beyan edilen bilgi ve belgelere ilişkin her türlü sorumluluk veliye aittir. Eksik bilgi ve yanlış beyanın hukuki sorumluluğu veliye aittir.
· Pansiyon 08 Eylül 2024 Pazar günü açılacaktır. Öğrenciler pansiyona yiyecek malzemesi KESİNLİKLE getirmeyecektir.
(Yatılılık isteyen öğrenciler yatılılık türüne göre sadece belirtilen belgeleri getireceklerdir.)
( ) 1) Pansiyon Başvuru Dilekçesi
( ) 2) Öğrenci ailesinin Maddi Durum Beyannamesi (EK-1) ( Öğrenci ailesinin 2023 yılına ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarı 139.500-TL’yi aşmamalıdır) ve Ekleri ( Muhtar veya ilgili kurum amirinin imza ve onayı olacak)
a) Baba ve Anne çalışıyor ise (Memur, işçi) 2023 yılına ait (kurum amirince onaylı) maaş bordrosu. Memur ve işçi statüsünde çalışmıyor iseler, Sigorta ve Bağ kur kaydının olmadığına dair Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge
b)Tarım geliri (tarım il/ilçe müdürlüklerinden anne/baba’nın gelir beyanı) ve kira geliri ( vergi dairesi-kira sözleşmesi.)
( ) 3) Aileye ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
( ) 4) Öğrencinin nüfus cüzdanı fotokopisi
( ) 5) Öğrencinin sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme veya daha ağır bir ceza almadığını ve sınıfını geçtiğini gösteren mezun olduğu okul müdürlüğünden alınan yazı
( ) 6) Öğrenci Bilgi Formu ( Ek- 2) ( Okuldan verilecek)
( ) 7) Öğrenci Evci izin dilekçeleri (Ek-3) (Okuldan verilecek)
( ) 8) Zimmet Taahhüt Dilekçesi (EK-4) (Okuldan verilecek)
( ) 9) Yatılı olarak okulumuzda okumasına bir engel olmadığına dair resmi tek tabipten (sağlık kuruluşu veya aile hekiminden) “ Yatılı okumasına engel bir hastalığı yoktur” ibareli alınan sağlık raporu
( ) 10) Annesinin veya babasının görev yaptığı yerleşim biriminde çocuğunu okutacağı düzeyde (ortaöğretim kurumu) okul bulunmadığına dair görev yaptığı yerdeki İl /İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan belge. ( Öğretmen çocukları için)
( ) 11) Annesinin veya babasının öğretmen olarak çalıştığına dair görev yaptığı okul müdürlüğünden alınacak görev yeri belgesi.(Öğretmen çocukları için)
( ) 12 ) 6 adet fotoğraf
( ) 13) Öğrenci muayene /izleme bildirim formu (sağlık kuruluşu veya aile hekiminden)